Party Report: A State Of Trance 2018

Door: Rick Hinfelaar | 19 februari 2018

Toen we aankwamen bij A State Of Trance deden wij gelijk een oriëntatie rondje. We namen eerst een kijkje bij de Progressive stage maar wilden als snel door naar de Mainstage, deze was immens groot en redelijk druk. Iedereen stond nog een beetje stil, echter gingen de lazers al goed te keer. hierdoor kwam het publiek al redelijk los om 23:30. Vervolgens door naar de Psy stage deze was ook groot en hier stond de muziek op een lekker tempo. Door de ruime doorgangen links en rechts was er overal genoeg ruimte om te dansen, wat dan ook veel mensen deden! Daarna liepen we door naar stage; Who’s afraid of 138. Deze was ongeveer even groot als de Psy stage. Hier werd duidelijk een ander sub genre gedraaid waar het publiek goed op reageerde. Alle zalen waren redelijk druk behalve de knusse Road to 1000 zaal. Dit maakte het de perfecte plek om rustig met een biertje alles te laten bezinken.

Verassende set van Kearney
Om 01:00 begon Armin van Buren maar de zaal was helaas tijdelijk vol. Rond 01:30 was het nog een keer proberen het zeker waard. Armin draaide heerlijk en de licht- en lazershows waren prachtig. Af en toe vonden wij de drops iets te commercieel maar dat is een smaakkwestie. Dit was ook de reden om snel naar de 138 zaal te lopen en de set van Bryan Kearney te checken. Deze was ge-wel-dig! Met een mix van techno en trance verrast Bryan het publiek. De brede doorgangen en de vele toilet mogelijkheden maakte het mogelijk om zo min mogelijk van je favoriete dj te missen.

Na de set van Bryan in de 138 hebben wij het nog harder opgezocht bij de Psy. Het was erg fijn dat deze stages naast elkaar waren zodat we gelijk door konden dansen. Om even bij te komen na een hevige danspartij liepen wij naar de main stage. Eenmaal aangekomen viel het ons op dat veel mensen helaas stil stonden.

Spectaculaire afsluiters
Na even gezeten te hebben was het plan om terug te keren naar de kleinste zaal Road to 1000. Deze was helaas volgens de security gesloten, dus liepen wij snel door naar de Psy die ook al snel dicht zou gaan. De laatste minuten hier waren prachtig en het teleurgestelde publiek liep snel door naar de Mainstage nadat de stage om 5:00 dicht ging.
Wel was de 138 nog open waar het publiek het laatste uurtje heerlijk los ging. Echter zei een vriend dat bij de Mainstage Ben Nicky draaide die hij heel graag wilde zien. Dit was een goede zet en deze act heeft ons enorm verrast. De laatste minuten vlogen voorbij en al snel was het 6:00 waarna het publiek langzaam afdruppelde.

Een nieuwe traditie is geboren
In de loop van de avond is ons het thema be in the moment duidelijk geworden. Met een top avond zoals deze moet je van elk moment genieten. Bedankt Armada & alle artiesten voor deze prachtige ervaring en na deze eerste keer zullen wij zeker terugkomen!