Party report Dance Valley 2018

Reporter: Zekja Clara

Spaarnwoude – Voor maar liefst de 24ste keer op rij vond ook dit jaar Dance Valley plaats. Een locatie waar nog heel wat festivals een puntje aan kunnen zuigen. Vanaf station Sloterdijk in Amsterdam was het festivalterrein goed bereikbaar met de georganiseerde pendelbussen. Moeiteloos bereikten wij zo onze thuisbasis voor die dag.

Het festival
Toen we het festivalterrein opliepen werd het al snel duidelijk dat Dance Valley een festival is voor jong en oud. Maar liefst 25 duizend man hebben genoten van dit gezellige gekleurde event. Wat ons al snel opviel was de reusachtig hoge zweefmolen in het midden van het festival. Ook al had het voor mij geen prioriteit, het geeft toch wat extra sfeer.

Tattoo zetten in een caravan
We deden een oriënterend rondje waarbij we alle stages afliepen. Het was nog niet al te druk maar al wel gezellig. Ons oog bleef hangen op een caravan aan de andere kant van het terrein. Snel werd duidelijk dat bezoekers zich konden laten tatoeëren in deze Caravan. Samen met een vriendin die ik inmiddels al 20 jaar ken was ik vandaag op pad. We keken elkaar aan en dachten hetzelfde; Wij gingen een tattoo laten zetten. Na deze permanente beslissing was het tijd om wat te gaan dansen. We begonnen bij Mike Williams en kwamen er lekker in.

Crossover Eclectic
Ergens op een heuvel was nog net de bovenkant van een tentdoek te zien. Om bij de stage te komen moest je over een smal pad tussen de bomen in een klein bos omhoog lopen. Eenmaal boven knalde de muziek uit de boxen en iedereen stond heerlijk los te gaan. De stage was zeker niet groot maar daardoor ook super gezellig en intiem, zeker leuk gedaan omdat het festival zelf best groot is.

Lil Kleine VS Steve Aoki
Bovenaan de vallei waar de woorden DANCE VALLEY van ongeveer 4 meter hoog gemonteerd waren, kon je alles goed bekijken, zo ook Lil kleine die letterlijk het niet bestaande dak er af blies. Ondanks dat ik niet groot fan ben van zijn songs; wat een respect voor die jongen. Rug aan rug met Aoki op de main hield hij zich makkelijk staande op zijn twee keer zo kleine urban stage.

Aangename verrassing
Wie echt de tent afbrak was Sigma. Waar ik normaal liever naar techno luister was deze ietwat commerciële drum en bass een aangename verrassing. Er stond een ontzettend gemêleerd publiek te dansen, ieder op zijn eigen manier. Jong en oud, maar dat heb ik inmiddels wel mogen geloven op Dance Valley; iedereen kan lekker zichzelf zijn en komt uiteindelijk voor hetzelfde. En dat is en blijft natuurlijk de heerlijke muziek.