Party Report: Verknipt 5 Year Anniversary

Door: Ilse & Niels | 15 januari 2018

Op zaterdag 13 januari was het tijd voor Verknipt om groots uit te pakken. Verknipt viert dit jaar haar vijfde verjaardag, en besloot dat dit feestje gevierd moest worden op een legendarische locatie: Warehouse Elementenstraat. Al vroeg stond er een flinke rij om naar binnen te gaan, en deze rij breidde zich naarmate de avond vorderde steeds verder uit.Bij een grote locatie als de Warehouse Elementenstraat hoort uiteraard een goede line-up. Onder andere Gary Beck, Fatima Hajji en Remco Beekwilder beukte flink door in de grote zaal. In de kleine zaal stond een house line-up, die verzorgd werd door Flow van Franky Rizardo.


Warehouse Elementenstraat
De keuze voor Verknipt om haar verjaardag in de Warehouse Elementenstraat te vieren is wat mij betreft een briljante keus geweest. Naast het feit dat er natuurlijk veel publiek in kan, is het geluid werkelijk magistraal. In de grote zaal was het geluid zelfs volledig achter in de zaal, achter de techniekbooth, nog steeds kraakhelder. Ook de visuals en de lichtproductie zat weer haarfijn in elkaar. Door de grootte van de locatie was het behoorlijk druk, maar niet hinderlijk druk. De wachttijden bij de bar en wc’s waren acceptabel en er was genoeg ruimte om lekker te kunnen dansen.

Techno Stage
Al vroeg in de nacht werd er door The YellowHeads het tempo wat meer opgeschroefd en ging het al flink los in de zaal. Reinier Zonneveld deed hier met een heerlijke liveset nog een schepje bovenop. Na deze liveset die het goed deed bij het publiek, was het tijd voor Spaanse techno koningin Fatima Hajji, die voor mij de verrassing van de avond was. Ook Gary Beck en Slam verzorgden het energieke publiek met fijne setjes, die goed tot zijn recht kwamen over het geluidssysteem van de Warehouse Elementenstraat. 


House Stage
Ook in de housezaal werden er door onder andere Luuk van Dijk, Franky Rizardo en Wouter S heerlijke plaatjes gedraaid. Wouter S en Franky Rizardo trakteerden het publiek wat vroeg in de ochtend nog aanwezig was nog op een surprise b2b afsluitset.

Conclusie
Het verjaardagsfeestje van Verknipt ter ere van het vijfjarig bestaan was zeer geslaagd. Naast een heerlijke line-up op een geweldige locatie, zat ook de sfeer er goed in en dit alles heeft geresulteerd in een feestje voor in de boeken. Op 12 mei keert Verknipt weer terug naar de Warehouse Elementenstraat, dit keer met een technospecial met namen als Rod Malmok, SNTS en Noneoftheabove.